Понеділок, 29.04.2024, 02:28
Вітаю Вас Шпіон:) | Реєстрація | Вхід

Молодіжне об'єднання народних дипломатів

Меню сайту
Форма входу
Друзі сайту
Статистика
Наше опитування
Хто на Вашу думку сьогодні реально заслуговує керувати Україною?

Усього відповідей: 165

Центри молодіжної дипломатії та євроклуби! - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум молодіжної еліти » Форум МОНД » Центри молодіжної дипломатії та євроклуби!
Центри молодіжної дипломатії та євроклуби!
mondДата: Неділя, 12.04.2009, 16:26 | Сообщение # 1
Admin
Група: Адміністратори
Сообщений: 27
Репутація: 2
Статус: Offline
Тут ви можете знаходити партнерів, обмінюватись досвідом, запитати поради у нас!
Спілкуйтеся і прагніть щось зробити, а результат не змусить себе чекати! Ми допоможемо;)
 
mondДата: Неділя, 12.04.2009, 18:07 | Сообщение # 2
Admin
Група: Адміністратори
Сообщений: 27
Репутація: 2
Статус: Offline
Довідка про рух молодіжної дипломатії

Рух дитячої та молодіжної дипломатії тільки на Полтавщині охоплює більше 3, 5 тисяч молоді. Сьогодні близько 30 центрів, що координуються з боку МОНД та АСМБР, працює в Кременчуці, Полтаві, Розсошенцях, Києві та багатьох інших містах України.
Стимулом для розвитку молодіжної дипломатії стало проведення у 2007 році Першого форуму молодіжної дипломатії. Перший етап – в Кременчуці, другий – в МЗС України за участю керівництва Міністерства закордонних справ України, Міносвіти, Міністерства у справах сім’ї та молоді.
Активно працюють Центр дитячої дипломатії при Кременчуцькому ліцеї № 4, Гімназії № 5, середніх школах № 12, 20, 26, колегіумі № 25, Розсошенській гімназії, Комсомольському НВК ім. Л. І. Бугаєвської, Комсомольській гімназії ім. В. О. Нижниченка та інших. Асоціація допомагає створеним центрам необхідною інформаційною літературою про такі організації, як Євросоюз, Рада Європи, НАТО, СНД, ОБСЄ, ГУАМ.
Центри дитячої дипломатії активно вивчають євро-інтеграційну та євроатлантичну політику України. На базі Центру дитячої дипломатії «Україна. Європа. Світ» Кременчуцького ліцею № 4 створено міський ресурсно-інформаційний центр «Кабінет євроатлантичної інтеграції України».
АСМБР надає країнознавчу літературу. На це АСМБР не має донорських коштів і використовує кошти членів Асоціації і благодійників. Завдяки допомозі з боку ряду Посольств іноземних країн в Україні (Посольства США, Росії, Польщі, Нігерії, ПАР, Кореї, Словаччини, Індонезії, Австрії, Фінляндії та інших) формується країнознавча бібліотека Міжнародного центру народної дипломатії імені Яна Казимира та його філій. На базі Міжнародного центру народної дипломатії та його філій проводяться різноманітні заходи: семінари, круглі столи, святкуються національні свята іноземних країн, ведеться підготовка до участі у вікторинах з історії, географії та економіки іноземних країн, що організовує АСМБР спільно з іноземними посольствами.
В рамках Проекту АСМБР «Кроки до пізнання світу» організовано 32 поїздки школярів та студентів до м. Києва, в рамках яких організовувались зустрічі з Послами та радниками іноземних посольств. За 4 роки існування Проекту, що фінансується Асоціацією та учасниками, відбулось 68 зустрічей з іноземними дипломатами в посольствах 27 країн (Словаччина, США, РФ, Німеччина, Алжир, Куба, Нігерія, Азербайджан, Індонезія, Польща, Сербія, Хорватія, Словенія, Ліван, Австрія, Фінляндія, Литва, Латвія, Естонія, Єгипет та інші), а також в Інформаційному офісі Ради Європи, Представництві Росзакордонцентру, Центрі інформації та документації НАТО, Американській Раді, Польському інституті тощо.
За 13 років діяльності Асоціації проведено 59 вікторин з історії, культури, географії іноземних країн. Три переможці вікторини про Кубу перебували в цій країні, 12 переможців вікторини про Росію – були нагороджені поїздкою по Золотому кільцю Росії, два переможця вікторини про Південно-Африканську Республіку перебували в ПАР, а троє переможців вікторини про Республіку Білорусь – в Мінську. Традиційно іноземні посольства нагороджують переможців та активних учасників дипломами та подарунками.

 
Форум » Форум молодіжної еліти » Форум МОНД » Центри молодіжної дипломатії та євроклуби!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: